Comunic si impartasesc

Afbeeldingsresultaat voor vlag belgie  

 

Proiectul Caring and Sharing este un parteneriat scolar Erasmus, care are ca scop imbunatatirea invatarii unei limbi in primele etape ale educatiei formale. Limba de comunicare in cadrul proiectului este engleza.

Acest proiect are la baza TIC, ca un instrument de coeziune si intelegere comuna, utilizand invatarea limbii prin intermediul dezvoltarii unui dictionar de imagini comun, acesta fiind proiectat si creat de elevii din clasele primare ale fiecarei scoli. Acest dictionar se va realiza prin sesiunile de comunicare Skype, in care se vor implica atat elevii cat si profesorii. Cadrele didactice vor participa la schimburile de experienta si la workshp-urile tematice din fiecare tara.

"CILT" (setul de instrumente pentru integrarea limbii in comunitate) este dezvoltat prin inovare extinsa si impartasirea experientei profesionale. Acesta va fi apoi distribuit la sfarsitul proiectului. Workshop-urile cu profesorii din fiecare tara sunt create si transmise de catre specialisti in dezvoltarea comunicarii la varsta frageda.In acest sens se urmareste extinderea curriculumului cu diverse aspecte culturale. Setul de instrumente CILT creat pe tot parcursul proiectului este testat la finalul proiectului in cadrul intalnirii finale din UK. Fiecare partener gazduieste un eveniment de promovare a proiectului de o jumatate de zi, deschis unui public mai larg, care include persoane din comunitatea locala, mass media, reprezentanti ai agentiilor de sustinere si a universitatilor.

Pentru a favoriza invatarea limbilor copiilor, clasele de elevi vor lucra cu alte clase de elevi prin sesiuni Skype, folosind initial limbajul semnelor Makaton pentru a comunica unii cu altii. Apoi vor continua cu invatarea si ilustrarea unor cuvinte simple din limbajul cotidian; dupa care se va concepe un dictionar cu imagini, ilustrat de ei insisi, copiii. La sfarsitul proiectului dictionarul este prezentat parintilor si comunitatii.

La sfarsitul proiectului exista un seminar final in UK pentru a disemina rezulatele proiectului si pentru a dezbate viitorul invatarii limbilor intr-o lume unita, condusa de o Europa coeziva, care promoveaza mobilitatea oportunitatii , sanse egale si justitie sociala pentru toti.

Intr-o Europa in continua expansiune este esential ca scolile sa ofere cea mai eficienta integrare sociala si educativa pentru elevii nou sositi. Fara scoli coezive si fara comunitati ale scolilor, integrarea sociala pe termen lung va oferi progres unei cariere academice . Cu atat mai important, fara a imbratisa diferentele culturale, respectand si intelegand bogatia etnica, posibilitatile egale nu pot exista.

De asemenea, pentru a imbunatati intelegrea in comunitate si pentru a reduce presiunea care poate aparea dintr-o crestere brusca a numarului de grupuri etice, trebuie sa existe o mai mare intelegere fata de limbile diferite si de intelegrea culturala. Acest lucru trebuie sa fie implementat pe parcursul intregii cariere scolare a elevului.

Acest proiect, de asemenea, creaza unelte flexibile pentru a ajuta copii din zonele locale, care vin la scoala fara sa aiba abilitati de comunicare. Metodologii speciale sunt dezvoltate pentru a lua in considerare nevoile individuale de invatare a fiecarui copil dar si problemele de integrare culturala.

Scolile primare sunt ideale pentru a croi drumul. Copiii sunt Ambasadori- aceasta este tema acestui proiect. Invatand copiii si lasand copii sa descopere si sa savureze diferite limbi si culturi, astfel putem sa facilitam modul in care putem avea o intelegere mai vasta in timp ca imbogatim programa scolara. Folosind TIC pentru a pune in legatura copiii din scolile partenere vor constientiza diferentele culture, va crea o comunitate diversa si cosmopolita.

Imputernicind copiii ca interpreti ai partenerilor, paretnerii se vor uni ca sa imbunatateasca capacitatea lingvistica a elevilor. Mobilitatile si oportunitatile de invatare, impartasirea de bune practici educationale, recunoasterea inovatiei si dezvoltarii unui model pentru integrare comunitara sunt pentru profesori.